2014. november 18., kedd

Feltöltik a Papszékét, ipari terület lesz a mocsár helyén? Részönkormányzati ülés - 2014.11.17.

2014. november 17-én 15:30-tól 16:00ig részönkormányzati ülés volt a polgármesteri hivatal A épületben, melyen minden részönkormányzati képviselő részt vett. (részönkormányzati képviselők: Hopka Flóriánné, Krauszné Csesznok Krisztina, Gulyás Kálmán, Vígh Zoltán) Egyetlen napirendi pont a településrendezési eszközök módosításának tervezése volt.

Ezek a módosítások a következők:
- 1934/1 helyrajzi számú ingatlan több önálló ingatlanná alakítása
- 0471 helyrajzi számú ingatlan belterületbe vonása
- fentiekhez tartozó feltáró út létesítése: Gyártelep út szélesítés
Szőlő utca meghosszabbítás és összekötés a Domaházi úttal

Virág Tibor alpolgármester elmondta, hogy az érintett területen szeretnék fejleszteni az ipari parkot.

A részönkormányzati tagok közül egyedül Gulyás Kálmán vetett fel kérdést. Mely szerint miként szeretnék rendezni a csapadékvíz útját, ha feltöltik a jelenleg vízgyűjtőként funkcionáló 0471-es területet. Az alpolgármester válaszában annyit erősített meg, hogy jelenleg a terület besorolását igyekeznek megváltoztatni, tovább még nem jutott a tervezés, így erre vonatkozóan nem adott érdemi információt. Arra hivatkozott, hogy a kérdés megoldása a mérnökök dolga lesz.

Elmondta még, hogy reméli sok teherautó és kamion fog majd a domaházi út felől Örvény felé haladni és vissza, amint gyárak települnek a kérdéses területre.

Bíró Mihály hivatkozott a 2003-as örvényi falumegújítási programban foglaltakra, mely szerint egyes iparágakat nem szeretne Tiszaörvényre betelepíteni. Kérte, hogy a részönkormányzatot vonják be a tervezés minden folyamatába.

Miután további kérdés a részönkormányzati tagoktól nem hangzott el, Spisák György képviselő kért szót és afelől érdeklődött milyen engedély alapján történik földmunka a 1934/1-es területen? Illetve terveznek-e előzetes hatástanulmányt készíteni az esetleges feltöltés előtt? Felmerült-e más helyszínen ipari parkot kialakítani?

Az alpolgármester válaszában megismételte, hogy jelenleg még nem kezdődtek el a tervezési munkálatok, és nem terveznek előzetesen hatástanulmányt készíteni. Illetve ezen a területen igyekeznek ipari parkot létesíteni. A polgármester válaszát nem ismerhettük meg, mivel némi személyeskedő szópárbaj után közölte: írásban kíván válaszolni.

Az, hogy a 1934/1 területen legálisan vagy illegálisan történt 1 méter szintkülönbséget meghaladó talajmunka nem kaptak választ a résztvevők.
A feltöltött 1934/1 terület. Arra, hogy volt-e engedély a földmunkákhoz, sajnos nem kaptunk választ.

A szavazás előtt egyéb elfoglaltság miatt én elhagytam a termet.

Információim szerint ezután a előterjesztéshez hozzájárulását adta a részönkormányzat módosítás nélkül.
Az érintett területek láthatók a mellékelt képen:


Csatlakozz Facebook csoportunkhoz ide kattintva!
-drszaszko-

1 megjegyzés:

  1. Milyen iparról beszélnek az előterjesztők? Felmérték már a helyi és környezeti tényezőket, adottságokat, kitűzött célokat? A lakosság összetételét, felkészültségét a leendő munkák ellátásához? A közművesítettséget, utakat, infrastruktúrát, hulladékszállítást, stb. A megtérülési időt, nyereséget, adó bevételeket? Stb., stb.

    VálaszTörlés